Groene separatiemuur STIMULEERT BIODIVERSITEIT

14 september, 2023

Hoe vergroen je een schoolplein verticaal? Nou zo dus: met de Save Wall die aan beide kanten uitkraagt op het schoolplein van het Integraal Kind Centrum Middelsee. Noem het een scheidingswand, groene gevel of living wall: met deze tussen palen opgestapelde bloembakken die we aan twee kanten vullen met planten vergroen je ieder plein. Groene separatiemuur is de ideale natuurinclusieve scheidingswand. De palen en bakken maken we van restmix plastic afval dat we redden uit de natuur en uit de verbrandingsoven. Het turfvrije substraat maken we door groene reststromen te fermenteren. En voor de computergestuurde irrigatie maken we gebruik van 11m3 ondergronds opgeslagen regenwater. Integraal Kind Centrum Middelsee in Leeuwarden PCBO Leeuwarden e.o zijn we dankbaar voor de kans die ze ons geven om te bewijzen dat een klimaatslimme muur ook inzetbaar is als afscherming van het schoolplein. We creëren een veilige speelruimte voor kinderen, die niet zomaar de parkeerplaats op kunnen rennen. Lees meer over de Save Divider Wall.

Groene separatiewand als scheidingswand op het schoolplein van IKC Middelsee in Leeuwarden.
Groene separatiewand als scheidingswand op het schoolplein van IKC Middelsee in Leeuwarden.
Groene scheidingswand als scheidingswand op het schoolplein van IKC Middelsee in Leeuwarden.

EEN MODULAIR SYSTEEM VAN STAPELBARE PLANTENBAKKEN

De Save Divider Wall staat voor groen bouwen. Het concept is eenvoudig maar buitengewoon krachtig: we gebruiken stapelbare bloembakken die tussen palen worden opgestapeld. De bloembakken zijn vervaardigd uit postconsumer plastic restmixafval. Met hoogwaardig hergebruik van deze moeilijke afvalstroom voorkomen we de uitstoot van een aanzienlijke hoeveelheid CO2-uitstoot die anders zou vrijkomen in verbrandingsovens. Met deze circulaire separatiewand maak je werk van natuurinclusief bouwen en draag je bij aan een groenere planeet.

GROENE SCHEIDINGSWAND VOOR NATUURINCLUSIEF BOUWEN

De Save Divider Wall is niet alleen een esthetisch aantrekkelijke scheidingswand. Door het gebruik van inheemse planten in de gestapelde bloembakken, stimuleren we de biodiversiteit. Deze planten trekken lokale fauna aan, variërend van vlinders en bijen tot vogels, waardoor een gezonder ecosysteem ontstaat in stedelijke omgevingen. Hiermee dragen jouw projecten bij aan het vergroenen van onze steden en een gezonder leefklimaat.

Lees meer over de Save Divider Wall.

Een groene separatiemuur is de ideale natuurinclusieve scheidingswand

René Notenbomer, captain green Save Lodge