Over SAVE WALL

Save Wall is het circulaire groene gevelsysteem van Save Lodge bv. Wij vergroenen steden verticaal. En doen dat op de meest duurzame manier door alle materialen te maken van afvalstromen. Graag vertellen we je iets meer over onze missie en duurzame oplossingen. Want met deze groene gevel verfraai je niet alleen je eigen omgeving, maar ondersteun je ook de biodiversiteit en het klimaat. En creëer je sociale werkgelegenheid met Nederlands afval.

Over Save Lodge bv

Save Lodge vergroent steden verticaal. Het is onze missie om samen met jou werk te maken van een leefbare wereld. Daarbij hergebruiken we wat er al is. Wij geven grijze, groene en blauwe reststromen een hoogwaardig tweede leven. Wij maken van afvalstromen circulaire en klimaatadaptieve groene gevels voor de buitenruimte. Save Lodge maakt deel uit van de Save Group, een groep samenwerkende bedrijven die samen tientallen jaren ervaring hebben met het hergebruiken van afval: Save Plastics, Kunststofreus, Save Home. Meer informatie over ons vind je op www.savelodge.nl. Wil je jouw woonomgeving ook vergroenen? Configureert dan nu je eigen verticale groene gevel.

Groene gevel, verticale tuin en living wall

De Save Wall is een modulaire totaaloplossing om duurzame groene voorzetgevels, verticale tuinen en living walls te bouwen. Het omvat stapelbare bloembakken, die per kolom tussen palen opgestapeld worden. Deze vullen we met speciaal ontwikkeld turfvrij substraat. De bloembakken hebben geen bodem: van boven tot onder ontstaat er een grondkolom. Daardoor hebben planten en micro-organismen veel leefruimte. Met gezondere planten als resultaat. Voor de bewatering kunnen we naar keuze irrigatieslangen en buizen meeleveren. Deze kan je verbinden met een buitenkraan, al dan niet met computergestuurde irrigatie. Voor grote groene gevels bieden we oplossingen voor automatische regenwater- of oppervlaktewaterberegening aan. Omdat hiervoor advies nodig is, verkopen we deze niet in de webshop, maar uitsluitend na een adviesgesprek. Wil je meer weten? Bel ons dan even.

Groene gevel van circulair plastic

We maken de stapelbare bloembakken en palen van onze groene gevels van restmix plastic afval. Dat wat jij in de afvalcontainer gooit en na sortering niet meer geschikt blijkt voor hergebruik, juist dat materiaal geven wij een nieuw leven. We voorkomen dat het verbrand wordt door het te verwerken tot bloembakken. Daarvoor versnipperen we het plastic afval, wassen het, smelten het en spuiten het met extrusie-intrusie in een mal. Vervolgens assembleren we alle losse onderdelen. Dat doen we in onze Nederlandse Groene Plastic Fabriek. We vinden dat afval niet mag reizen en werken bij voorkeur regionaal. Door plastic afval niet te verbranden voorkomen we veel CO2-uitstoot. Wil je weten hoe duurzaam jouw bloembak is? Lees dan hier meer over onze milieuwaarden.

Turfvrij substraat voor verticaal tuinieren

Het substraat hebben we speciaal ontwikkeld voor de Save Wall. Het substraat voor onze groene gevel moet turfvrij zijn, langdurig planten voeding geven, de biodiversiteit stimuleren, veel water bufferen en niet uit de bakken spoelen of waaien. Een duurzame oplossing bleek niet beschikbaar. Daarom hebben we zelf verticaal substraat ontwikkeld, samen met onze Duitse partner. Deze Nederlands-Duitse samenwerking heeft vorm gekregen in Humus Guru bv. Doordat ons substraat geen turf bevat, voorkomen we het afgraven van veengebieden. Het afgraven zorgt voor maar liefst 7-9% van de wereldwijde CO2-uitstoot. En dat willen we juist voorkomen. Lees meer over de voordelen van turfvrij substraat.

Geschikte planten voor jouw groene gevel

Op basis van meerdere jaren testen hebben we drie plantpakketten voor je groene gevel samengesteld. Voor zon, halfzon en schaduwlocaties. De planten zijn allemaal winterhard en deels wintergroen. En stimuleren de biodiversiteit. Maar je kunt natuurlijk ook zelf elders planten kopen. Houd dan rekening met de eigenschappen van het substraat: dit is zeer voedingsrijk. We delen graag een paar plantentips met je.

Materiaaleigenschappen stapelbare bloembakken

De bloembakken en palen maken we van restmix plastic afval. Dit materiaal gaat met gemak tientallen jaren mee. We geven je daarom ook 10 jaar garantie op de bakken en palen. We hebben bij het ontwerp rekening gehouden met een aantal karakteristieke eigenschappen. Het materiaal krimpt bij kou en zet uit bij warmte. Daarom laten we overal een beetje ruimte vrij. Ook ‘buiken’ de bloembakken wat uit als ze warmer worden. Dat is normaal gedrag. Zijn de planten eenmaal volgroeid, dan zie je de bakken waarschijnlijk niet meer. Eventuele krimp en uitzetting valt dan niet meer op. De bakken zijn na gebruik geschikt om te recyclen. We kunnen ze nog 9 keer versnipperen om er nieuwe materialen van te maken.

Onderhoud van jouw verticale tuin

De bloembakken en palen vergen geen onderhoud. Je hoeft ze niet te behandelen. De planten vragen wel enige aandacht. Hoe beter je voor ze zorgt, hoe groener je verticale tuin wordt. Vooral in de beginperiode is een goede bewatering zeer belangrijk. Daarom delen we graag een paar tips voor onderhoud van de Save Wall met je.

Heb je nog vragen, of wil je even overleggen? Stuur ons dan een bericht of bel even. We denken graag met je mee.

Nieuws en inspiratie

RIVIERDUINEN SILVOLDE GENOMINEERD VOOR BNA 2024

RIVIERDUINEN SILVOLDE GENOMINEERD VOOR BNA 2024

Wow, Rivierduinen Silvolde is genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024. We zijn supertrots dat we met onze 20 natuurinclusieve bergingen in Rivierduinen Silvolde meedingen naar deze prestigieuze architectuurprijs.

Lees meer
Groene GEVEL van Rood Plastic afval

Groene GEVEL van Rood Plastic afval

Hoe maak je een groene gevel van rood plastic afval? Save Lodge mag dat laten zien bij Marne Mosterd. We smelten de rode doppen van de bekende mosterdverpakkingen om tot bloembakken voor onze verticale tuin.

Lees meer
GROENVERDUBBELAAR REDUCEERT CO2

GROENVERDUBBELAAR REDUCEERT CO2

Hoe maak je CO2-reductie tastbaar? Hoe bereik je met integraal denken meer impact? En hoe slaan we onze CO2-uitstoot op natuurlijke wijze in de bodem op? In Oldenburg inspireerden we een Duits-Nederlands publiek.

Lees meer