RIVIERDUINEN SILVOLDE GENOMINEERD VOOR BNA 2024

4 april, 2024

Wow, Rivierduinen Silvolde is genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024. We zijn supertrots en dankbaar dat we met onze 20 circulaire en natuurinclusieve bergingen in Rivierduinen Silvolde meedingen naar deze prestigieuze architectuurprijs. We kijken vol verwachting uit naar de prijsuitreiking op 23 mei 2024.

Rivierduinen-Silvolde-is-genomineerd-voor prestigieuze-BNA-beste-gebouw-2024

NATUURINCLUSIEVE BERGINGEN DINGEN MEE MET NOMINATIE VOOR BNA 2024

Met deze prijs maakt de Branchevereniging van Nederlandse architectenbureus (BNA) de meerwaarde van architectuur zichtbaar. Daarbij gaat het niet om de beste architect of het mooiste gebouw. Maar juist om gebouwen met meerwaarde voor hun omgeving, de gebruiker en de maatschappij. We feliciteren Studio Nico Wissing van harte met deze nominatie. 

Rivierduinen-Silvolde-genomineerd-voor-Beste-Gebouw-BNA-2024

Natuurinclusief bouwen is de norm

Iedere Save Lodge vraagt 9m2 grondoppervlak en geeft je er 20,5m2 groen voor terug. De wanden zijn groen, het dak is groen. Maar er is meer. Met iedere berging redden we 1.080kg plastic restmix afval van de verbranding. We maken er stapelbare bloembakken van, die de wanden vormen. Daarmee voorkomen we de uitstoot van circa 1.836kg CO2. We geven bovendien 525kg afvalhout een tweede leven als kozijn en steunbalk. Door plastic afval en oud hout te hergebruiken voorkomen we de productie en het transport van nieuwe bouwmaterialen. Ook dat scheelt flink in de CO2 footprint. De 245 planten en het groene dak stimuleren de biodiversiteit. OK, een hoop getallen. Om het kort samen te vatten: deze natuurinclusieve berging is gewoon vetgroen. En klaar voor opschaling naar projecten. 

Stem ook op Rivierduinen Silvolde bij de publieksprijs BNA Beste Gebouw 2024

Eerder won Rivierduinen Silvolde al de Cobouw Duurzaamheid Award. Nu maar duimen dat de meerwaarde van circulair én natuurinclusief bouwen weer erkend wordt. Stem ook op Rivierduinen Silvolde voor de BNA Publieksprijs Beste Gebouw 2024.

Natuurinclusieve-bergingen-rivierduinen-silvolde-genomineerd-voor-BNA-prijs-2024