Winnaar Cobouw Duurzaamheid award

26 november, 2023

In een opmerkelijke erkenning van milieuvriendelijk bouwen, is Rivierduinen Silvolde uitgeroepen tot het meest duurzame project van het jaar en heeft het de prestigieuze Cobouw Duurzaamheid Award gewonnen. De eer gaat naar Nico Wissing van Studio Nico Wissing, die van harte gefeliciteerd wordt met deze opvallende groene onderscheiding.

SAVE LODGE ONDERDEEL VAN COBOUW DUURZAAMHEID AWARD

De winst van de Cobouw Duurzaamheid Award is niet alleen een triomf voor het project, maar ook voor de inspanningen van het team achter de 20 Save Lodges, een natuurinclusieve en circulaire berging die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan dit baanbrekende project. Met groene wanden en daken, waarbij alles gemaakt is van regionaal afval, levert deze berging een vetgroene bijdrage aan de duurzame woonwijk Rivierduinen Silvolde.

Rivierduinen Silvolde wint Cobouw Duurzaamheid Award 2023. Natuurinclusieve schuur Save Lodge maakt deel uit van deze duurzame woonwijk.

Het belang van natuurinclusief circulair bouwen

De jury van de Cobouw Duurzaamheid Award 2023 heeft het project omschreven als een grensverleggend pareltje op het gebied van duurzaam bouwen. Het feit dat er überhaupt verborgen duinen waren in het Oosten van Nederland was al een ontdekking op zich. De jury prees de inzet van Silvolde, waar kosten noch moeite gespaard zijn om het verloren landschap in ere te herstellen. “Het verovert harten,” verklaarde de jury. Het succes van Rivierduinen Silvolde benadrukt het groeiende belang van groen en circulair bouwen. Het project is niet alleen een voorbeeld van duurzaamheid, maar ook een inspiratiebron voor andere gemeenschappen om soortgelijke initiatieven te omarmen. “Bouw groen en circulair, dan maken we samen werk van een leefbare wereld!” luidt de boodschap van de trotse winnaars.

Rivierduinen Silvolde wint Cobouw Duurzaamheid Award 2023. Natuurinclusieve fietsenberging Save Lodge maakt deel uit van deze duurzame woonwijk.

Natuurinclusief circulair bouwen wordt de norm

Met deze bekroning is het team achter Rivierduinen Silvolde klaar om zijn status als leider in duurzaam bouwen verder te versterken. Terwijl het feest van de overwinning doorgaat, kijkt het team al uit naar het volgende project, vastberaden om opnieuw de norm te bepalen in de wereld van duurzame architectuur en natuurinclusief wonen.

Lees het rapport van de jury Cobouw Duurzaamheid Award 2023

Lees meer over de Save Lodge, de natuurinclusieve circulaire schuur