NIEUW: CIRCULAIRE KUNSTSTOF PALEN

21 november, 2023

Nieuw in onze webshop zijn de staalversterkte kunststof palen, vervaardigd uit gerecycled plastic restmix afval. Deze circulaire palen spelen een cruciale rol in het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot. Binnenkort breiden we het assortiment aan kunststof palen verder uit.

Circulaire kunststof palen

In plaats van het Nederlands restmix afval, hoofdzakelijk bestaande uit PE (polyethyleen) en PP (polypropyleen), naar de verbrandingsoven te sturen, wordt het omgezet in hoogwaardige bouwmaterialen met een tweede leven. Deze circulaire benadering voorkomt niet alleen CO2-uitstoot die anders zou ontstaan bij verbranding, maar draagt ook bij aan aanzienlijke besparingen op nieuwe bouwmaterialen, waardoor de ecologische voetafdruk verder wordt verkleind.

Van afval tot kunststof paLEN

De keuze voor PE en PP als grondstoffen is strategisch, aangezien deze materialen een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verminderen van afval en het behoud van kostbare natuurlijke hulpbronnen. Het hergebruik van postconsumer plastic afvalmateriaal, dat anders als verloren zou worden beschouwd, geeft deze kunststof palen niet alleen een sterk karakter maar zorgt ook voor een positieve impact op het milieu.

Kunststof paal 9x9 staalversterkt
Circulaire kunststof paal 9 x 9 met stalen kern.

Kunststof paLEN als duurzame keuze

Door plastic restmix afval te redden van de verbrandingsoven wordt niet alleen voorkomen dat schadelijke stoffen in de atmosfeer terechtkomen, maar wordt ook de levensduur van deze materialen verlengd. De staalversterkte kunststof palen, met hun lichte nerfstructuur die hen de uitstraling van hout geeft zonder de nadelen, zijn daardoor een duurzaam alternatief voor traditionele bouwmaterialen.

Circulaire bouwmaterialen

Bovendien heeft het gebruik van gerecycled plastic als bouwmateriaal een aantoonbaar positief effect op de CO2-uitstoot. Door af te zien van nieuwe bouwmaterialen wordt de vraag naar energie-intensieve productieprocessen verminderd, wat op zijn beurt bijdraagt aan het verminderen van de totale ecologische impact.

Duurzame toekomst

Staalversterkte kunststof palen, gemaakt van gerecycled Nederlands restmix afval, zijn niet alleen een robuuste en duurzame oplossing voor diverse toepassingen maar dragen ze ook significant bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en het bevorderen van een circulaire economie. Het redden van plastic afval van verbrandingsovens wordt hiermee niet alleen een milieubewuste keuze, maar ook een stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Aanbevolen artikelen

Kunststof paal 9 x 9 x 225 met stalen kern en paalpunt

Kunststof paal 9 x 9 x 290 met stalen kern en paalpunt

Inspirerende praktijktoepassingen bij Save Lodge